Byt Háje

Návrh a rekonstrukci interiéru tohoto panelového bytu siu nás objednala klientka, která je již vdůchodu a chtěla navrhnout byt stím, aby byl pro ní pohodlný, i když už jí nebude zdraví plně sloužit. Služby bytového architekta byly naplno využity, zpracovány byly návrhy interiéru a i zajištěna následná realizace přesně podle vybraného návrhu.

Vybouráním jádra se zvětšila koupelna o původní WC a vtomto výklenku vznikl velký sprchový kout se sedátkem. Vana byla osazena madlem pro pohodlné vstávání zvany. WC je zvlášť vedle koupelny a vznikl vněm i prostor pro pračku a sušičku – opět velmi pohodlné řešení a nechtěly jsme pračku ani vkuchyni a ani v koupelně. Světlé obklady a dostatečně dimenzované osvětlení daly vzniknout příjemnému prostoru i bez přirozeného osvětlení.

Vložnici místo standardně vysoké postele 40 cm jsme umístili postel svýškou 60cm, která umožňuje pohodlné vstávání.

Obývací pokoj je propojen skuchyňským koutem a je tak velký a vzdušný. Sedačka vprostoru je od jídelní části oddělená otevřenou komodou, která funguje i jako odkládací plocha nejen při sezení na pohovce.

Barevnosti bytu vévodí dřevěným dekorem vinylová podlaha a nábytek vyrobený na zakázku vbarvě wenge vkombinaci srůznými odstíny šedé a jako kontrastní barva je bordó vdoplňcích. Podlaha je vcelém bytě stejná, byt je tak bezbariérový. Mj. vinylová podlaha se výborně udržuje. Stěny jsou ve světlých odstínech šedé, modré a zelené. Dveře jsou bílé, aby nerušily světlý ráz stěn, na kterém tak mohl vyniknout pouze nábytek a nástěnné dekorace.

Jelikož je byt vposledním patře a parném létě je zde velké vedro, byla nainstalována klimatizace.